Om cykling och pluppar.

Inlägg i samarbete med cykelkraft.se

Åh, jag är så exalterad. Efter att ha bloggat i tolv år är det dags för mitt första bloggsamarbete! Det gick till såhär, att en person från cykelkraft mejlade mig och frågade om jag ville ha lite saker från deras webbshop mot att jag bloggade om det. Det gör jag gärna.
Det känns roligt att stötta något som handlar om cykling. Jag cyklar ju själv för att det är bra för miljön, kroppen och hjärnan. Och jag var redan kund hos cykelkraft sen jag köpte min cykelhjälm där.Hur som helst, jag valde dessa gratissaker.
Ett par hörlurar. Mina gamla var trasiga, så det passade bra. Dessa hörlurar har en sladd som fungerar som reflex. Jag uppskattar detta, då det är praktiskt.
Dock använder jag inte hörlurar när jag cyklar, för att jag vill vara medveten om min omgivning via hörseln. Så på det sättet var det ej logiskt att jag valde hörlurarna för att bidra till mer cykling. Men
?
Jag vill berätta att jag länge har haft problem att använda hörlurar med "pluppar". Jag har för små öronvinklar. Plupparna ramlar ur. Jättelänge gick jag med såna hörlurar som sitter på ett diadem. Diadem? Ja ursäkta mig, jag kan inte häftigt hörlurslingo. Nå. I alla fall. Nu för tiden finns det ju massor av olika pluppvarianter och en del funkar bra för mig. Och de här hörlurarna hade ett par små och smala som sitter bättre än några andra jag har testat. Hurra! Det betyder ju inte att de här hörlurarna kommer sitta bra på dig, jag bara berättar det här.


Den andra grejen jag valde var en framlampa till cykeln. Vi satte den på min elcykel. Kolla vad den lyser upp:


Vi har ju så mörkt om vintrarna här i Norrbotten att om man ska vintercykla så är den här lampan till hjälp. Nicklas monterade den på min elcykel, som han använder varje veckodag just nu, för att transportera dottern till skolan. 

En sista grej jag vill tipsa om är den nya elcykelpremien som regeringen har infört. Det betyder att du får 25 procent rabatt när du köper en elcykel. Premien träder i kraft 2018, men om du köper en elcykel nu kan du spara kvittot och få tillbaka pengarna nästa år.