Snö.


Imorse kollade jag på Morgonstudion och såg ett inslag om snön i Luleå. Ja, spä på min upprördhet över snön bara, låt mig vältra mig i den! 
Hur som helst kände jag mig hörd. Snödjupet här är över en meter och det har fallit dubbelt så mycket snö som normalt. Då tycker jag ändå att jag har hanterat det hela väl, sett i ljuset av de omständigheterna.

Fotot visar utsikten från matsalsfönstret. Jag var faktiskt ute på promenad idag och hade tänkt ta några snöfoton, men drabbades av känslor av poänglöshet inför detta för att det är så svårt att göra rättvisa åt snö på bild. Vill bara ha sagt att jag faktiskt går ut ibland.

En sak som är jobbig är att vi kan förvänta oss vintrar som är allt rikare på snö i framtiden. Klimatförändringarna innebär ökade mängder nederbörd och innan det har gått så långt att Luleå har milda vintrar kommer nederbörden i form av snö. Det... ja, det skrämmer mig. Jag tänker på det om vintrarna. Lite svartsynt. Eller kanske ambitiös och långsiktigt tänkande, som ett mycket seriöst personlighetstest om vilken blomma man är visade idag. Jag är blåsippa.