Status för nyårslöftet.

Jag kommit lite mer till klarhet om vad jag behöver för att acceptera åldrandet och kroppen. Istället för att hålla på fota kroppen ur alla skrämmande vinklar och sedan köra nån slags konfrontationsterapi vill jag mera vända uppmärksamheten bort från kroppen helt och hållet. Jag vill inte dölja hur jag ser ut på bild, men det handlar inte om att jag vill försöka gå in för att hitta vinklar som framhäver dubbelhaka.

Jag följer flera kroppspositiva konton på instagram. Det är skönt. Men mina bästa konton är såna som inte handlar om att vi kan vara tjocka och ändå snygga, eller gamla och ändå snygga, utan såna som handlar om att vi inte behöver vara snygga. 

Kommentarer

Hanna sa…
Haha jag skrev ett inlägg om det här för ett par veckor sen och döpte det till ”när jag slutade följa tjocka på instagram” men insåg att det var svårt att formulera så hårt som jag gjorde (syftade alltså på att jag avföljde folk jag bara börjat följa pga deras kroppsstorlek och förhållningssätt till det, följer fortfarande tjocka såklart, men vill inte få flödet fullt av TEXTER om kroppar hela tiden.

Det här var riktgt bra skrivet!
Malin sa…
Haha, roligt! Ja det är ju jobbigt att hela tiden ha sånt fokus på utseendet trots att det är en positiv motbild till skönhetsidealet man kollar på.