Fira din vänskap med Mållgan!


Jag önskar jag kunde sätta stopp för facebooks lönlösa försök att få mig att fira vänskapen med mina ”nära vänner”. Det är både roligt och tragiskt när Facebook räknar ut att jag är bästis med min svärmor, ordföranden i styrelsen eller någon miljömänniska som jag i och för sig gillar mycket, men aldrig har träffat. 

Jag har ju bloggat då och då om bristen på vänner i mitt liv. Jag känner mig ganska nöjd, eftersom jag har kontakt med människor via internet och det ger mig utbyte. Och i köttvärlden finns min familj och min syster. Min älskade syrra som är min bästa tjejkompis.

Jag har insett att ett problem för mig är att jag inte förstår mig på hur man chattar. Jag kan inte de sociala koderna eller hyfset och stilen. Kan inte du berätta hur man gör? Speciellt hur man avslutar. Stämmer det att man bara slutar skriva utan att ange orsak eller säga hejdå?

Jag har också insett att ja, jag vill ha en kompis i Luleå, men det funkar inte med ”vänskapstinder” där jag aktivt söker eller försöker matcha ihop mig själv med någon utifrån kriterier. Det som gäller är: händer det så händer det.

Vad är då en vän enligt mig? Nån man känner såpass väl att man bjuder den på sitt kalas, tillexempel.