Fira din vänskap med Mållgan!


Jag önskar jag kunde sätta stopp för facebooks lönlösa försök att få mig att fira vänskapen med mina ”nära vänner”. Det är både roligt och tragiskt när Facebook räknar ut att jag är bästis med min svärmor, ordföranden i styrelsen eller någon miljömänniska som jag i och för sig gillar mycket, men aldrig har träffat. 

Jag har ju bloggat då och då om bristen på vänner i mitt liv. Jag känner mig ganska nöjd, eftersom jag har kontakt med människor via internet och det ger mig utbyte. Och i köttvärlden finns min familj och min syster. Min älskade syrra som är min bästa tjejkompis.

Jag har insett att ett problem för mig är att jag inte förstår mig på hur man chattar. Jag kan inte de sociala koderna eller hyfset och stilen. Kan inte du berätta hur man gör? Speciellt hur man avslutar. Stämmer det att man bara slutar skriva utan att ange orsak eller säga hejdå?

Jag har också insett att ja, jag vill ha en kompis i Luleå, men det funkar inte med ”vänskapstinder” där jag aktivt söker eller försöker matcha ihop mig själv med någon utifrån kriterier. Det som gäller är: händer det så händer det.

Vad är då en vän enligt mig? Nån man känner såpass väl att man bjuder den på sitt kalas, tillexempel.

Kommentarer

Unknown sa…
Tycker det är svårt med nya vänskapsrelationer när man är vuxen. Det är lättare på internet, inte kravfyllt på samma sätt som irl. Jag hatar att hälsa på människor irl. Blir så jävla obekväm. Värst är det med folk man träffat två gånger innan och när man ses ska de kramas?? Va äre för nåt!!! Tycker inte ens om att ta i hand. Tror jag uppfattas som dryg pga det. Haha får du något bra svar på hur man avslutar ett chattsamtal så vill jag gärna veta oxå! Hehe!
Malin sa…
Ja internetvänskap är jättebra! ❤️💖❤️
Jag är okej med att kramas, men tycker som bekant det är besvärande med massage. Fast det brukar inte förekomma så ofta när man hälsar på folk. Varför skulle nån börja massera en när man kom och hälsade på? Då skulle jag klassa det som det VÄRSTA besöket nånsin.
En gång när jag var ung och träffade en kille så drog han upp en gigantisk flaska med brun olja ur sin väska och sa att han ville massera mig. Jag tackade nej. Men det hade ju inget med saken att göra.
Men du, vad bra att du sa det om kramar och handslag, om vi träffas ska jag inte försöka ta i dig.
Unknown sa…
Haha massage!!!! Ja det hade varit fruktansvärt! Haha, BRUN olja? Låter skitsnuskigt, förstår att du tackade nej! 😬
Ser framför mig någon slags chef som går runt och masserar axlarna på sina anställda. UH!!!