Uppsala februari 2018.

19 februari klockan 16.45
Idag har vi gjort resan ner till Uppsala, men jag vill ju egentligen inte berätta om det än så jag sparar väl det här som ett utkast. 
Resan gick jättebra iallafall. Nu har L blivit klämd och känd på av tre doktorer och vi är på rull för operationen imorgon. Så om allt går som det ska är det sista gången jag byter stomipåse ikväll.
Nicklas är och handlar, Charlie leker i en lekhage precis utanför salen och Love sover bredvid mig på sjukhussängen.

19 februari klockan 21.15
Imorgon ska Love fasta i ungefär sju timmar. Jag är rädd, men det borde jag inte skriva eftersom det är meningslöst. Operationen är planerad till cirka klockan 12 om inget akut kommer före. Från klockan fem på morgonen får Love inte äta eller dricka nåt, bara få lite droppar av sockerlösning i munnen om det blir för jobbigt.
Jag har iallafall bytt den sista stomipåsen. Gjorde det perfekt.
Vi ska ta oss igenom det här också.

20 februari klockan 16.15
Det är gjort, operationen är över och allt har gått bra. Love ligger fortfarande utslagen av narkos och smärtstillande i min famn. 

På det stora hela har dagen med fasta gått bra, det är egentligen ingen idé att värdera, nu är det över och vi tog oss igenom det. Love är faktiskt en tålig bebis, han mådde bra och var lugn flera timmar utan mat, men efter fem timmar blev han otröstligt ledsen. Jag var då ensam med honom på salen. Han skrek och skrek tills skriken inte lät som gråt längre utan bara konstiga ljud. Nicklas kom för att hjälpa till och ge honom lite socker. Då upptäckte vi att det jag hade hoppats var bebisens sista stomipåse hade lossnat. Så i den situationen fick vi byta till en ny. Jag gjorde återigen ett perfekt jobb.

Sen gick jag in på toan ett tag och tog några minuter, medan N fick Love att somna i sin famn med hjälp av napp och socker och tryggheten i en famn utan bröst. Jag var så tacksam.

Vid 12.30 följde jag med Love in på operationssalen. Det var så konstigt att lämna honom där. Så underligt att bara gå därifrån så fort han somnat.

Medan operationen pågick pumpade jag mjölk, sen lekte jag och Charlie i lekterapin. Snart ringe de från kirurgen, operationen hade gått ganska fort. Nicklas gick dit. Allt var bra och det hade inte uppstått några komplikationer. Jag och C följde efter och snart fick vi vara tillsammans alla fyra en liten stund, innan jag bytte av Nicklas och stannade med Love för att kunna ge honom mat direkt han vaknat. Där stomin satt sitter ett bandage. Nu är perioden med påse på magen slut.

20 februari klockan 19.20
Nu är vi tillbaka på sjuksalen. Love sover i sin fängelsäng, han har ätit och verkar må bra. Nu känns allting såpass lugnt att jag vågar lägga ut det här på bloggen.