Vad ska man fira?

Jag och N träffades 6 augusti 2005, förlovade oss 4 mars 2006 och gifte oss 23 juli 2011. Jag tror det finns nån uppfattning att varje nytt datum är bättre än det tidigare på grund av en hierarkisk ordning där äktenskap är högst. Och att man därför ska övergå till att enbart fira bröllopsdagen. Men det är bara en killgissning. 

Om det vore upp till min make skulle vi inte fira någon årsdag alls, men vara glada ändå. För mig är det dock 6 augusti som är det viktiga datumet. Det var dagen då vi faktiskt träffades och började hänga ihop.

Bröllopsdagen är inte viktig för mig. När vi varit gifta ett år (pappersbröllopet) firade vi genom att äta middag på en restaurang där man fick sitta i en bil. Sen dess har vi inte firat. Och nu är bröllopsdagen inklämd mellan barnens födelsedagar, så av den anledningen tror jag inte heller det kommer bli aktuellt. Man har liksom nog att göra den veckan.

Idag är det alla stjärtars dag. I början när jag och N var ihop var det viktigt för mig att han skulle göra nåt på denna högtid, jag blev glad oavsett vad det var, ett kort eller nåt hjärta i plysch som han köpt på Ica. Det var tanken som räknades. Ibland har jag hållit på med att pyssla små presenter till honom, men nu tycker jag det allra bästa är att ge nån uppskattad förbrukningsvara, som ett fint kaffe, en grön paprika eller nån kul öl. Igår när jag terrängkörde barnvagnen över snötäcket mot Charlies skola tänkte jag att detta med pysslet kändes väldigt avlägset. 

Idag när jag kollade ut på gården var den helt skottad och bilen var sopad. Det var ta mig tusan den bästa alla hjärtans dagpresenten jag kunde få i år!