Om att vara ensam med två barn och svårigheterna att duscha.

I söndags blev Charlie sjuk med feber och hon är fortfarande skruttig. Så hon har varit hemma med mig och Love igår och idag. Det är inte så lätt att vara ensam med två barn som behöver en. Men det har ändå gått bra. Jag är rätt stolt faktiskt.

Idag var tredje dygnet som jag inte hade lämnat huset mer än för att slänga soporna. Och det var även tredje dygnet utan en dusch... 

Just vid tiden då jag brukar laga middag på dagarna är Love oftast trött och gråtig. Matlagningen sker i en skarv där jag ofta måste avbryta och låta Nicklas ta över medan jag lägger mig med Love. När Nicklas kommer hem från jobbet alltså. Sen försvinner ofta resten av min kväll till att hantera den trötta mammasjuka bebisen.

Hur som helst, vanligen brukar jag numera duscha på dan medan Love sitter i vagnen och tittar på. Det funkar bra. Hans sömn är inget att hänga i julgranen nuförtiden. Jag har gett upp att försöka duscha medan han sover, jag vill inte att varken han eller jag ska vara med om att han vaknar och börjar skrika hysteriskt medan jag tvättar håret igen. 

Med båda barnen hemma har det varit svårt att hinna duscha. Idag var Charlie av nån anledning rädd för spöken också. Hon hade svårt att vara ensam i ett rum. Till och med att gå fyra meter mellan köksbordet och kylskåpet var läskigt om inte jag gick bredvid. Jag kände mig så otroligt ofräsch. Jag och barnen hade väl det ganska mysigt med små skämt, lite ritande och smoothiesar, men jag längtade ut och efter att bli ren och mest av allt efter att Nicklas skulle komma hem. 

När jag började med middagen såg jag att receptet (som N valt ut) innebar fem olika moment där olika saker skulle kokas eller stekas i varsin (fem stycken) pannor. Jag blev så förbannad över detta. Men jag gjorde det ändå. Så himla bra jobbat av undertecknad. Sen kom N äntligen hem och jag blev så glad och lättad. 

Maten som jag lagade var en linssallad med morötter, selleri, varmrökt lax och picklad rödlök med rostade nötter. Det var JÄTTEGOTT.

När vi ätit gick jag och duschade.