Utflykten till det snöiga naturreservatet.

Prolog: i torsdags när vi var lediga ihop gjorde vi ej sportsaker utan sånt som behövdes: klippa mig, dammsugning och bjuda mina föräldrar på fiskgratäng. Jag försökte även jobba lite med ett kul uppdrag som jag har fått, men jag hann inte färdigt. 
Allt ovan var på mitt initiativ och utfördes av mig. 

När fredan kom hade jag deadline för mitt uppdrag. Detta blev upprinnelsen till en konflikt, då N menade att han inte hade tagit ledigt från sitt jobb för att jag skulle sitta och jobba hela tiden. Jag menade att detta varit känt och att N borde vara glad för min skull. Vi bråkade bradåligt, hugged it out och kom fram till lösningen: jag skulle jobba färdigt, sen skulle hela familjen göra en utflykt. 

Efter två timmar när jag fått klart mitt uppdrag packade vi oss iväg. Vi tog med oss matsäck och barnvagn och åkte till hertsöträskets naturreservat. Det snöade ganska kraftigt. Jag bar skalkläder. Jag är så irriterad över det här med skalkläder. Gör friluftskläder som är varma på en gång, va. Skalkläder är ju bara ett tunt skikt som man fryser i om man försöker ägna sig åt njutningen av att gå med bara långkalsonger under skalbyxorna, för att man råkade tro att de var som vanliga täckbyxor.
Jag körde bilen längs en lång och slingrig nyplogad väg. När vi kom fram kunde vi köra barnvagn in i friluftsområdet! Det var så fint plogat på spången. Det var fantastiskt. På grund av vädret var vi helt ensamma där. Det var som att kommunen hållit reservatet öppet bara för oss. 

Jag hade planerat för att sitta i en värmestuga, men den var inrökt och saknade eldplats. Så vi var utomhus. Love sov i vagnen som var täckt med regnskydd. 

Charlie var mycket intresserad av att få upp eld. Efter ett tag lyckades hon och Nicklas trots snöfallet. 
Love vaknade efter en stund. Han fick komma upp i famnen och trivdes märkbart i miljön. 
Vi grillade korv. Vi gjorde det. Vi åt korvar i skogen. Jag ska erkänna en sak. Att vara i naturreservatet, exponerad för vädret och med en bebis i famnen, var inte njutbart för mig. Men när jag var nära den värmande elden och åt en välgrillad ostkorv och båda barnen var glada och Nicklas med, så var det härligt. 

Vi gjorde det. Sen åkte vi hem och jag insåg att det bästa sportlovsmyset är när man kommit in i värmen och slappnar av i långkalsonger och tjocksockar. Am I right ladies