Ett nytt liv.

På planet hem från Uppsala senast tog jag upp det här med Nicklas: jag vet faktiskt inte om jag står ut med en till sån här norrbottnisk vinter. Det är på riktigt för mig, jag har svårt att vara glad under våra svåra vintrar och jag saknar varma somrar. Just nu, i april med en meter snö där ute, känns det svårt att ta att det snart ska bli vinter igen. Och faktum är att man får flytta söderut. 

Vi pratade om det. Nicklas inspireras av att nämna olika städer, han vill bo i en gammal stad med historia, eller där vi känner nån. Jag listar fördelar och nackdelar med att emigrera. Nackdelarna är stora, jag skulle flytta bort från min syster, barnens kusiner och mina föräldrar. Och jag älskar Luleå och Norrbotten på ett lokalpatriotiskt sätt, naturen, våra dialekter, här är mitt hem.

Men OM vi skulle flytta vill jag ha allt det här:
  • Långa varma somrar
  • Lugna grå vintrar 
  • Massor av odling
  • Göra mer konst
  • Mera självförsörjning 
  • Mera cykling
  • FRUKTTRÄD
  • Och tätheten och närheten till allting som finns i södra Sverige