Dagens reserapport.

Idag åkte jag och Charlie iväg med regnskyddet på cykelvagnen. Det behövdes mer än vanligt, eftersom det regnade och var nollgradigt. Under mina tre cykeldagar har jag mött snö, regn och hagel på resorna till jobbet. På grund av detta blev jag så förbannad på vädret idag. Det är förstås orimligt att bli arg på vädret. Som när Love blev förkyld igen och jag blev arg över detta, fastän det inte finns någon ansvarig. Jag vill bara gorma och ställa till helvete över såna här orättvisor, det vill säga, jag förvandlas till Mattis i Ronja Rövardotter.

I alla fall, när vi kom fram till skolan var både jag och barnet och cykeln och cykelvagnen helt nedstänkta med lera. Fattar inte hur den tagit sig in till barnet genom regnskyddet. Jag svor.

Men... okej, nu kommer det lustiga, för när jag värderar resan kommer jag ändå fram till att den var härligare än att köra bil. För vi slipper stressig morgontrafik med tusen sura jobbpendlare och svart snö vid vägkanterna. Jag föredrar regncykling fastän jag är världens bekvämaste människa.