En sommardag i maj.

I onsdags blev det sommarvarmt och solen strålade. Jag bar ärmlös klänning och när jag hade läsuppgifter på jobbet satte jag mig i en park. Sen hörde Nicklas av sig och menade att ingen skulle bli ledsen om jag slutade tidigare och jag höll med. Jag cyklade hem 15. Hela familjen tog en promenad och köpte glass, sen satt vi och åt glass i solen. För vi vet att vi måste passa på när det är sommar mitt i allt.
Nicklas ba: så här varmt var det ju inte en enda dag under juli förra året.
Jag ba: nej, det var ju inte det.

Nu har det lyckligtvis varit vackert vårväder ungefär en vecka. Den femtone maj var snöhögen utanför vår gård äntligen helt utplånad. Jag skrek hejdå åt den, något aggressivt, när jag cyklade förbi fläcken.

Gräset tonar i grönt, löven spricker ut. Charlie har sått blomfrön i en pallkrage och ett skott har tittat upp. Det är underbart.