Helgen genomfördes.

Jag håller på vänja mig vid att jobba och behövde uppenbarligen ta igen sömn som jag förlorat under veckan. Både fredag och lördag sov jag med något av barnen från typ klockan 21. Det kändes inte så jättekul, men det behövdes.

På lördagen hade vi riktigt mysigt. Vi åkte till stan och Charlie spenderade sin månadspeng (hundra kronor) på nytt lego, en byggsats med figurer som utforskade djungeln. Jag är så glad över att Lego har tagit sig i kragen och börjat inkludera kvinnor och tjejer bland sina figurer. Samtidigt som DC Comics har kommit på att tjejer vill se sig själva som superhjältar och Elsa av Arendal svävar som en gudomlig ande över alla leksakshyllor. Sammantaget har det lett till ett fint utbud av lego där tjejer kan se sig själva i många olika roller, till exempel djungelutforskare.

Charlie har fått glasögon. Vi hämtade ut dem hos optikern. När vi åt lunch på Mat & prat satt hon med nya brillorna på och byggde sitt lego enligt instruktionen. Nicklas sa att han upplevde ett av sina mest tillfredsställande ögonblick som förälder, jag är inte exakt säker på varför.

Love, eller kodnamn Gladibert, åt korngrynsrisotto som jag värmt i en kaffekopp. Sen gick vi till rollspelsaffären Spelkällan som Nicklas ville besöka. Vi köpte ett Trivial pursuit med både barn- och vuxenkort. Sen fikade vi på Linas café alldeles intill.

På söndagen var jag sur. Nicklas och Charlie for iväg på en lång cykelutflykt medan jag gick iväg på promenad med Love. När han sovit en timme tänkte jag vara effektiv och gå och handla. Jag plockade allt från inköpslistan, men när jag kom till kassan insåg jag att jag glömt plånboken. IGEN. Jag är så van att ha den i skötväskan, men skötväskan är ju inte min handväska längre. Jag ringde Nicklas och svor. Han och Charlie var för långt bort för att det skulle vara meningsfullt att han kom och betalade maten. Så jag fick lägga tillbaka alla varor och gå hem.

När jag och Love redan höll på att förbereda lunchen hörde Nicklas av sig och erbjöd våffellunch i solskenet vid miljögården. Jag avböjde på grund av omständigheterna, vilket kändes trist.

Vilket jävla gnäll, sen bakade jag en halvlyckad cheesecake och Nicklas grillade entrekå. (Ja, säg hur det stavas då.) Och han gjorde kryddsmör och ugnspotatis till. Det var så gott. Troligen var det kött och flott som hade saknats i mitt system.