Långhelg.

En skål med vitlök.

Vi befinner oss i en långhelg. Jag ska bara berätta några härliga saker som har hänt under den.

Jag har tagit med Love ut på en långpromenad i solskenet. Han sov gott i vagnen i fleeceoverall. (Vårkläder för bebis.) Jag vandrade långsamt. Snön finns bara kvar som mindre högar och fläckar nu. På Hertsön där vi bor är vissa sträckor av cykelvägarna inte asfalterade, de är grusvägar eller jordvägar. Det har varit lerigt under våren och svårt att ta sig förbi vissa ställen. Nu hade vägarna torkat upp. Det kändes magiskt. Fåglarna kvittrade. Jag lyssnade på en podcast med Roy Scranton. Jag var så tillfreds.

Igår fick jag sovmorgon, steg upp när jag vaknat av mig själv och åt en lugn frukost medan Nicklas lekte med barnen. Sen gick Nicklas och sov med Love. Jag tog på mig en slängig sommarklänning med fickor (finns det nåt annat än klänningar med fickor?) och gick ut med Charlie. Hon ville undersöka fjärilar. Vi hade ingen håv, så vi hade med oss en sil. Jag rensade lite i den lilla odlingen med smultron. Där är det bara bruna, torkade växter. Jag såg inga skott ännu.
Några vita fjärilar flög upp. Det var nog nattfjärilar som vilade i riset. Vi hann inte fånga dem, Charlie hann inte ens se dem. Sen tog nån slags arbetsvana överhanden för mig och jag krattade gräset på baksidan. Charlie höll på med höet som jag samlade ihop, hon hjälpte mig att samlad det i en korg och lät det flyga i vinden.

Troligen mynta.