Arga smakpolisen.

Vi har litegrann lagt ner planerna på att flytta söderut. Vi börjat kolla på gårdar runtom i kommunen istället. 
Bonnagårdar. 

Det skulle vara rätt underbart att bo på en gård där man kan odla mer, kanske ha nån höna, i bästa fall bo ihop med en annan mysig familj... och vara kvar i Norrbotten.

Vi har tittat på tre gårdar (på hemnet) hittills. Och jag kan berätta att det finns en trend som heter ”Köpa en norrbottensgård och begå övergrepp på den genom att renovera den till oigenkännlighet”. 

Jag skulle ha lagt ut lite bilder, men det vore elakt mot de som säljer gårdarna. Dessutom vet jag att smak är olika. Men den här grejen med att flytta in i ett hus byggt 1800 och göra om ALLT till ett svennehelvette? 

Kök och badrum. Det är två rum där det är både dyrt och onödigt att göra om bara på grund av att man inte trivs med det estetiska. Och efter att vi köpte det hus vi bor i nu tar det emot nåt väldigt att flytta in i ett nytt hus där nån annan också precis har färdigställt sitt fruktansvärda kök med svart kakel, helsvart köksinredning och svart golv. I nåt som var ett underbart lantkök med vedspis i original. Okej att man har målat och tapetserat, sånt kan vi göra om. Men ett till ”häftigt” nygjort badrum med svarta väggar? Nej. Never again!

Eller någon mera crazy stil med marmor och vräk som nog nästan ingen utom säljarna och kanske nån diktator tyckte var toppen. Det förekom nåt sånt som badkar helt i koppar på nåt ställe. Är det tänkt att sånt ska utgöra en höjd standard? För jag uppfattar det tvärt om. Vill inte betala mer för ert badrum i ädelmetall. Ni kan ta med er ert himla hundrakilos kopparbadkar. 

Vilken dröm att hitta en gård där ingen har gjort nåt, förutom att göra toan på nittiotalet. Där allt är slitet och gammalt och man kan behålla husets anda och får inreda som man vill, istället för ett gammalt hus där allting invändigt är nytt och blankt i en helt smaklös stil.

Sen är jag bara nyfiken på vad som orsakar att alla tre gårdar vi har tittat på ska säljas, efter att ägarna äntligen har blivit färdiga med sina totala home makeovers. Varför de liksom inte ens ska bo där sen.


Kommentarer

lmd83 sa…
Instämmer jättemycket!!!!
Malin sa…
Ja, för fasen.