Du tror att du har hört gnäll. Du har inte hört gnäll.

Hej!
Idag gjorde jag en sak som i min värld är:
  1. Otrolig
  2. Hemsk
Jag åkte till gyn och fick en spiral insatt.

Semestermys!

Tro inte att jag ska missa tillfället att gotta mig i denna händelse som både innehåller privata kroppsdelar och att det är synd om mig. 

Såhär gick det till. Jag blev upphissad i stolen. Barnmorskan gav mig lokalbedövning på livmodertappen med ett antal nålstick. Det gjorde ont. Hon gör sådär för att det har varit problem varje gång jag ska sätta in en spiral tidigare. Det är svårt att få in den. Till sist blev jag sövd senaste gången. Nu skulle vi alltså ändå försöka med mig i vaket tillstånd. Jag var rädd. 

Barnmorskan försökte föra in en metallpinne genom livmoderhalsen. Det gick inte. Då fick jag vänta en stund på en erfaren doktor som gjorde ett nytt försök. Han tittade på min livmoder med ultraljud och såg hur den var inuti. Sen lyckades han få in testpinnen. Och sen fick han in spiralen. Detta kändes inte så ont, tack vare bedövningen. 
Jag vill föra till protokollet att barnmorskan sa:
”Tålig kvinna.”

Sen åkte jag hem och under den 45 minuter långa bussresan fick jag mycket ont. Bedövningen släppte och allt min livmoder varit med kändes av. 
Jag hade inte ätit nån lunch och på sjukhuset var de försenade och allt drog över tiden, så jag hade köpt en macka.

25 spänn.

Men jag klarade inte att äta den. När jag kom hem tog jag vanliga smärtstillande och gick och la mig. Nicklas tog hand om allt. Barn, matlagning, att ge mig sympati. 

Jag sov en timme, sen hade Nicklas grillat ost och marinerat kastanjechampinjoner med vitlök. Då gick jag upp och åt och gladde mig åt att jag förhoppningsvis slipper tänka på spiraler i fem år.

Kommentarer

lmd83 sa…
Vad är det för typ av spiral - om man får vara nyfiken, och har du upplevt några otrevliga sidoeffekter av den?
Undrar signaturen "nojig och rädd för att bli hormonellt koko eller kopparförgiftad"