Uppsala.

Vi är i Uppsala. Love hade ett återbesök här på sjukhuset och vi bestämde oss för att kombinera det med en minisemester. 

Först och främst, det är varmt. Värmebölja, varningar för hetta. Jag utgick från prognosen när jag planerade packningen. I lördags gick jag och Charlie en tur på h&m och köpte linnen, shorts, kjolar, ärmlösa klänningar och boddisar så att hela familjen var värmekittad. Jag brukar vanligen handla begagnade kläder, men vi missade öppettiderna på Kupan. Jag sket även i att hälften av plaggen inte var ekologiska. Detta var mycket tidseffektivt.

Vi reste ner med tåg, en familj i en trebäddars kupé. Tåget gick klockan 21 i söndags. Det enda problemet var värmen. Jag och N hade varsitt naket, svettklibbigt barn i våra slafar. Vi kom fram i Uppsala enligt tidtabellen klockan 9 igår måndag. 

Loves återbesök var kl 11 och det gick bra. Allt ser fint ut med honom enligt doktorn. 

Igår var det 34 grader i Uppsala och varmast i Sverige. Vi lyckades pricka in den dan. Och vi gick på stan! Vi besökte Pelle Svanslös lekpark och tittade i affärer och åt glass och drack massor av vatten.

Den vita, ärmlösa klänningen från h&m var det bästa som hänt mig i hettan. Ja, den har fickor. Men jag rekommenderar den inte, eftersom den troligen är producerad under orimliga förhållanden i Långtbortistan.

På stan letade vi efter nya skor åt Charlie och ett linne åt Nicklas. Vi hittade ett pennfack med rymdhologram, brevpapper och två långa, gröna fjädrar.

Idag har vi ätit hotellfrukost och ska leta oss ut till gamla Uppsala där det finns museum, historiska gravhögar och en badplats. Det är bara 32 grader idag.

Kommentarer