Dagens beklagliga Plåstra.


Idag publicerades en serie i NSD och Piteå-Tidningen som jag hade glömt bort, men dök upp igen och gjorde mig själv samt andra personer upprörda.

Jag är ledsen för att den där serien fortfarande publiceras. Jag gjorde den för femton år sen, när jag var 23 år. Den är jättesexistisk och jag blev själv chockad när jag såg den i tidningen idag. Särskilt ordet hora. Jag tycker inte själv att den här serien är rolig idag, om den hade nån roll för femton år sen så har den spelats ut.

Jag har skrivit till mitt seriesyndikat Bulls och bett dem plocka bort den serien ur materialet som skickas till tidningar. Serien är ju kränkande och det känns jättekonstigt för mig. Jag är feminist. Och om man följer Plåstras utveckling ser man att hon också utvecklas från en slafsig tonåring till en feminist, men det kräver ju att man läser många serier. Så funkar det ju inte i en dagstidning och jag vill själv inte att den här serien ska fortsätta publiceras. Konsten ska vara fri och allt sånt, men jag själv är inte intresserad av att fortsätta sprida sånt här om kvinnor, tvärt om.

Jag har i alla fall vad som krävs för att hantera ett mediedrev.


Kommentarer