En dag i montern.

Igår var det söndag och jag åkte (elbil) med några partikamrater till mässan Stora Nolia i Piteå där miljöpartiet hade en monter. Jag var med och bemannade montern och pratade med folk. Det hade jag varit nervös inför. Jag är ju inte en social person och var dessutom orolig att folk skulle vara otrevliga.

Men det blev roligt. Javisst, det kom fram ett antal farbröder som var negativa till bränsleskatten. Men jag hade inte svårt att hitta svar, orden kom ut och med en av gubbarna blev stämningen god och vi började skoja med varann. Ett mänskligt möte är nåt annat än att skriva åt en maskrosikon på internet.

Sen skedde ju en annan sak, som jag var oförberedd på. Det var att människor kom fram och peppade oss och sa att de höll med oss och skulle rösta på miljöpartiet. Det kändes jättekul. I övrigt passerade massor av barnfamiljer som var intresserade av vindsnurror till barnen, vattenmelon, godis och saft, men inget mer än så, precis som det ska vara. Igår var en utvecklande dag.


Här står jag vid montern, bredvid en affisch som föreställer mig. I samband med att bilden togs blev jag intervjuad av fotografen och skribenten Anna Olsson. Anna lyfte fram ett par citat som hon tyckte var fina. Ett av de står på affischen och det är "Jag vill att barn ska få växa upp utan ett berg av klimathot över sig. Och barn finns ju i hela världen." Det är sant, det är nåt som motiverar mig.

Kommentarer