Kontraster.

Det är en månad kvar till valet. Efter sommarens hetta, torka och skrämmande bränder har miljöpartiet stöd av 4,4 procent av befolkningen i den sammanvägda mätningen. Sverigedemokraterna har 22,5 procent.

Jag funderar ofta på vilka som är sverigedemokrater. Tänker att "de är säkert det". De där som definitivt är det, de är definitivt det. Och de där som är helt vanliga, fast har hållit lite distans till oss, de är säkert det. När var femte person (var fjärde person, var tredje person) är det, då är de säkert det. Vilka släktingar är det, vilka gamla ex är det och så vidare. De håller det fortfarande för sig själva, men snart träder de fram.

Igår var barnen gnälliga. När jag bytte en bajsblöja kissade Love på skötbordet. Jag höll framgångsrikt inne med min ilska, hanterade bara situationen och konstaterade att "jag är arg just nu". Nicklas gav mig en varm kram. Min familj är så trygg. Hemma hos oss är det bra. Vi har mycket kärlek, diskussioner, stök och lycka. Vi är stabila medan världen utanför får allt större sprickor.

Kommentarer