Min morgon.

Jag tyckte jag var duktig som inte somnade om klockan sex, utan plockade upp mobilen och började skrolla. Det är ett knep för att piggna till.

Igår när jag gjorde samma sak var det inte så roligt. Då var en del fortfarande arga över den gamla seriestrippen. Jag hade vaknat ett par gånger på natten och tänkt på det. Händelsen var plågsam av flera anledningar. Att jag var generad, men också att jag gjort andra ledsna. Om nån annan tecknare hade gjort den serien skulle jag själv ha blivit ledsen av den och nu kändes det ännu värre eftersom jag själv hade gjort den. Så fruktansvärt jobbigt.

Jag kom att tänka på att den som vill hitta fel i mina serier alltid kommer att kunna göra det, även fast jag tar bort den där kränkande serien. För Plåstra är ju inte tillrättalagd. Plåstra handlar om att vara människa, inte att vara en förebild. Och när jag var ung var jag inte rädd för nåt. Inte några grova ord, inte att skildra sex eller att avslöja mig som svag och dum. Inte rädd för att göra andra ledsna eller arga.

Det är nog på gott att man utvecklas och att både världen och jag har sprungit vidare långt från unkna åsikter och beteenden. Men vissa saker borde man kanske värna om för att inte bli feg.

I alla fall, jag steg upp halv sju i morse. Som vanligt vaknade Love till av mina rörelser och jag smög snabbt ut ur rummet. Sen försökte jag plocka ihop ett rimligt ombyte kläder till mig själv av olika plagg som hängde på tork här och var i huset. Jag blåste en halvfuktig klänning torr med hårtorken. En bra grej vore att förbereda en outfit till mig själv kvällen innan jag lägger mig och ha det redo ute i vardagsrummet. Det har jag tänkt på 5 jobbdagar av 5 och misslyckats med i samtliga fall.

Kommentarer