Saker jag inte förstår varför jag inte tycker om.

Ibland har man svårt för nåt utan att själv fatta varför. Jag har svårt för stories och handmaids tale.

STORIES. Det är ju såna där... annorlunda inlägg på facebook och instagram. Det är inte ett vanligt inlägg, utan nån slags liten film som man kan se om man vill och detta uppmanas man att göra genom att folks profilbilder hamnar i en rad högst upp på skärmen.

Usch vad jag har svårt för stories. Varför? JAG VET INTE.

Det kan vara för att man inte kan reagera på storien på nåt sätt. Man ska bara titta på den. Det går inte att gilla eller kommentera eller dela. Möjligen stör detta mig nåt oerhört på ett obegripligt sätt. Men det är i stort sett oklart.

Jag har alltså även haft mycket svårt för tv-serien handmaids tale. Det är ju jag den enda i hela världen som har haft och därför förvånar det mig. Den serien har hyllats och omtalats mer än nån annan de senaste åren. Folk refererar fortfarande till den varje vecka i DN, till exempel i intervjun med Chelsea Manning.

På tredje försöket lyckades jag tvinga mig igenom det första avsnittet. Inget i serien sög fast i mig. Jag kände bara att den var jättejobbig. Varför? Det är oklart. En förklaring skulle ju kunna vara just det att serien är så hyllad och inte motsvarade mina förväntningar. Men jag tror det ligger närmare sanningen att det är jobbigt att se det där kvinnoförtrycket, att situationen för Offred/June känns hopplös och att kampandan är borta.

Jag och Nicklas har trots allt sett alla säsonger nu. Och ja, det är spännande på samma sätt som nån deckarserie, men inte drabbande. Jag fick en långt starkare upplevelse av den likaledes kvinnoplågande serien Happy valley. Den rekommenderar jag.

Nu blir jag så himla nyfiken på vilka saker andra inte förstår varför de inte tycker om.


Kommentarer

Unknown sa…
Haha, älskar både stories och handmaids tale, stories hatade jag med samma passion som du innan jag upptäckte hur kuul det är. Jag hatar verkligen kalas, fattar inte varför. Men jag hatar att gå på kalas och ordna kalas.
Malin sa…
Himla kul att få veta detta om kalashatet. Kanske borde börja göra egna stories för att fatta det roliga. Eller så gör jag nåt annat i och för sig.