Sluta amma, kapitel 1.

Okej. Efter att med vissa återfall ha slutat amma om dagarna bestämde jag mig i fredags för att sluta amma helt och hållet. Nu har Nicklas sovit med Love i tre nätter. Jag har sovit i annat rum. Närmare bestämt bredvid min kvällspigga, mysiga dotter.

Jag är imponerad över hur Nicklas har hanterat situationen. Och av hur bra det har gått. Love har skrikit en del om nätterna, för att han saknar mig. Men enligt min uppfattning går utvecklingen framåt rekordfort. En sak som dock kan spela in i att jag tror det är att jag stängde dörren till Charlies rum igår kväll och sov natten lång utan att vakna av Loves skrik.

Igår åkte jag iväg till mässan tidigt på morgonen. Jag hann bara träffa Love en kort stund. När jag kom hem vid 20 sov han. När jag och Charlie lämnade huset i morse sov han fortfarande. Jag har alltså knappt sett min minsting på två dagar.

På mässan satt jag på en toa och pumpade mjölk för att lindra det onda i brösten. Då kände jag hur jag sörjde amningen. Men när Nicklas berättar att Love har varit mera tillgiven till honom blir jag lycklig. Jag vill ju samtidigt det här.

Jag började jobba idag efter semestern. Nu har vi en höst framför oss som jag tror blir ganska tuff. Jag jobbar heltid och vi ska in i vintern igen. Det känns viktigt att ändå hitta nån slags luckor och fönster när vi kan vara tillsammans allihopa.

Kommentarer