Är så redo att

Alltså fasiken. Nu är klimatet tydligen väljarnas viktigaste fråga i valet. Och miljöpartiet går NER i opinionen. Nu ligger vi i närheten av fyraprocentsspärren igen.

Detta känns inte bra.

Det är bäst för alla att MP kommer in i riksdagen. Annars kommer det inte vara någon ände på mitt gnäll.

Att ha varit med i valrörelsen har lyft mig, fått mig att må bättre och fått mig att se hur möjligt det är med en bra framtid. Men jag har inte haft några illusioner om våra chanser. Jag vet att det är en verklig möjlighet att MP åker ut ur riksdagen i valet.

Oavsett hur opinionen har sett ut brukar valnatten vara som en spark på fitty för miljöpartister. Vi slutar typ tre procent under vad som var beräknat. Så det betyder i dagens ljus att vi kommer få: 0,5 procent i valresultat.

En sak som förvånansvärt många människor har svårt att förstå är att det som partierna föreslår och vill göra... det behöver de bli RÖSTADE PÅ för att kunna göra. Alltså, det vi säger till exempel, om att vi vill genomföra klimatomställningen och ha en human flyktingpolitik, det behöver vi ju ett mandat av väljarna för att kunna göra.

I förra valet fick MP knappa sju procent av rösterna. Vi har ärligt talat genomfört 85 procent av våra vallöften ändå enligt granskningen i DN och det känns bra. Men vi kunde inte göra allt som vi ville. För vi var ett sketlitet parti som fick kompromissa om saker och fick köpa saker som inte alls kändes bra. Vad hände då då? Folk blev skitarga. På oss. "Ni svek oss om Bromma flygplats." Nej, vi svek ju inte. Vi blev nerröstade i riksdagen. Alla andra partier röstade emot det som vi ville. Hur är det att svika? Jag kan drista mig till att säga att om man vill att MP ska få genomföra sin politik, då ska man rösta på MP.

Kommentarer