Det hållbara livet.

Jag sitter på morgontåget mot Gällivare. Idag ska MP Norrbotten ha eftervalsmöte. Det är otroligt vackert utanför fönstret: granskog och dimma i senhöstens grumliga morgonljus.

Jag tycker om att åka tåg, men samtidigt tycker jag definitivt att restiderna är för långa i Norrbotten.

Jag jobbar ju heltid dårå. Härom veckan frågade nån på jobbet hur det funkar och jag berättade att jag inte tycker det är hållbart. Men det är tillfälligt och nåt jag var medveten om. Vi bestämde oss för att göra så av ekonomiska skäl medan Nicklas är pappaledig.

Såhär kan min tid med familjen se ut under vardagarna: alla stiger upp ungefär samtidigt. Jag gör iordning Charlie medan Nicklas tar hand om Love. Love vill vara med mig och försöker hålla mig i händerna och gnäller. Jag avvisar honom så skonsamt jag kan och åker iväg med Charlie.

Jag kommer hem vid 17 och träder in i det vi kallar Hell Hour. Love är mycket gnällig. Charlie är trött. Jag är hungrig. Jag matar Love medan han gråtskriker, jag själv djupandas för att sedan bryta ihop. Jag och Love hinner umgås en liten stund innan det är dags för välling. Medan jag värmer vällingen i mikron skriker jag för att överrösta den gråtande Love åt Charlie att hon kan göra sin matteläxa, som är att räkna till tio och sedan baklänges från tio till ett. Efter vällingen ska Love i säng och Charlie gör sin läsläxa, att läsa i en kvart. Sen är det läggdags.

Det här gör ont och är inte alls något jag vill ha eller accepterar, utan det är jobbigt. Jag är ledsen för att jag inte hinner vara mer med mina barn. Det blir omöjligt att ge ens den ena vad den behöver av mig under vardagarna. Jag älskar barnen och längtar efter dem.

Nu har jag dessutom varit borta flera kvällar och även idag, hela den här lördagen, med jobbet eller partiet. Bara för det ska jag vara ledig på torsdag, jag tar semester för att vara hela dan med Nicklas och Love och hämta Charlie tidigt från skolan.

Det är kul med pengar, men när vi har två inkomster igen kommer jag att prioritera livet framför inkomster. Det ska bli skönt.