Ett inlägg!

Men hej bloggen!
Det har hänt saker såpass länge utan att de blivit nedskrivna i bloggen, att nu känns det svårt för mig att börja skriva. Skall jag börja ifrån förra lördagen då vi åkte till Ikea i Haparanda med barnen? Lyckligtvis har jag nästan glömt hur jobbigt det var.

Vi köpte lite köksgrejer. Vi ska göra om lite i köket. Jag vill nästan inte skriva det. Det är inte som du tror. Vi är inte alls renoveringsgalna. Vi gör det på ett ganska bra sätt tycker jag. Vi har nu levt med de förra ägarnas svarta häftiga kök i sex år. Nu vill vi faktiskt göra det ljusare. Vi köper ny bänkskiva, vitt kakel och diskho i porslin. Men vi byter inga vitvaror och de svarta skåpluckorna ska vi låta lackera om. Vitvarorna är för övrigt svartvaror hos oss. ÅH VAD HÄFTIGT

Sen ska ju allt detta göras också på något vis, det får vi återkomma till.

Ska jag skriva om att Nicklas gjorde scones förra söndagen? Han hade köpt en marmelad med smak av hallon och lakrits. När jag funderade på livet senare den dagen tänkte jag att jag har haft det bra, jag har fått allt det viktigaste ett liv ska innehålla. Kärlek, scones.

Förra måndan var jag i kommunfullmäktige första gången. Det ska jag i alla fall skriva. Innan mötet var jag nervös, men situationen avdramatiserades av att ingen annan, oavsett grad av erfarenhet, verkade ha koll på formalian eller tekniken. Det var också spännande med en riktigt livlig politisk debatt. Det var bara åtta ärenden på dagordningen, men mötet höll på i fyra timmar.

Nu hamnade miljöpartiet inte i ett majoritetssamarbete i kommunen den här mandatperioden, utan vi är oss i opposition. Men jag är ändå väldigt peppad på att försöka genomföra saker under de kommande åren.

Nu är det för övrigt höstlov och hela familjen är ledig. Det här känns flera saker samtidigt. Det är otroligt att vara ledig och ha tillgång till familjen en hel vecka och jag är både inspirerad att göra saker, rastlös och har oerhört svårt att tänka mig att lämna huset. Den sista motsättningen beror på vädret. Vintertiden har kommit på klockan och ute är det grått och slaskigt.