Den obehagliga frågan "Vem är du?"

Vadå, var är det för obehagligt med den frågan, tänker du? Ja det är väl att jag måste ta upp plats med att prata om mig själv. Ledarskapsutbildningen 2016 gjorde ju klart för mig att jag känner skam när jag tar plats. Men jag lärde mig också att flera faktiskt uppskattar när jag tar plats och att skamkänslorna är något jag kan nöja mig med att notera och förstå.

Jag har fått i uppgift att sätta ihop en presentation av mig själv som person, inför att jag hamnar på en nybildad arbetsplats efter årsskiftet. (Detta är en del i en längre serie av omorganisationer som jag flödar med i likt ett vackert höstlöv i en bäck.)

Så, ja! Vem är lilla jag då?

Jag är en människa med mycket känslor. Jag både känner och förstår mig på känslor. Och en sak som är viktig för mig är att jag är en och samma person oavsett i vilket rum jag står. Och om någon är elak med mig på jobbet blir jag lika ledsen som ifall det händer i privatlivet. För ja, jag blir ledsen. Jag har svårt för att "slå ifrån mig" och tycker inte att man ska det.

Jag har en liknande princip angående mina åsikter. Oavsett var jag befinner mig och om jag sitter, ligger eller står så har jag med mig mina åsikter och värderingar, och det är ju något som gäller för alla människor. Jag är mycket inne på att det är positivt att var och en kan vara en hel människa i livets olika roller, såväl hemma som i yrkeslivet. Fast jag är ändå professionell om det går att tro på.

Jag är nostalgisk och har temperament. Jag har en historia av att leva ut min ilska i trafiken. Mina bästa egenskaper är att jag är ärlig, tar ansvar för vad jag gör och är självironisk.

Humor är viktigt för mig. Humor är att leka fast jag är vuxen, att få guldskimmer på vardagen, det är livskvalitet.

Jag är en introvert person. Det betyder inte att jag inte behöver människor eller att jag är dålig på att tala med eller inför andra egentligen. Det betyder att jag är eftertänksam och bara talar under möten när jag har nåt vettigt att säga. Det innebär också att jag behöver ladda batterierna efter sociala aktiviteter och att jag varken har som roligast eller kommer till min rätt under stora fester och mingel.

Vem är du? Jag är så nyfiken.

Kommentarer

Anonym sa…
Men, vilken fin presentation! Och precis lagom personlig tycker jag. Personlig men inte privat, eller vad man nu brukar säga. Du är modig.
Malin sa…
Tack, vad glad jag blir!