Elak idiot.

Oj oj oj, känner mig lite elak. Det är Madam PMS som står och röker i hörnet.

Skall nu få utlopp för detta genom att vara måttligt elak på ett sätt som i grunden framställer mig själv som den största idioten i sammanhanget. Det handlar om... marknadsföring. När man själv vill marknadsföra något.

En gång ledde jag arbetet med att ta fram en bok. Flera olika och underbara kreatörer medverkade. När boken kom från tryck skickades det ut medverkansexemplar till alla. Vi hade en facebooksida där vi marknadsförde boken. En person gjorde ett inlägg där med en gråtande emoji och ett foto av boken där sidor hade lossnat.

Jag kunde inte fatta att hen gjorde så mot vår produkt. Det är så svårt att marknadsföra en bok när man är ett litet förlag, det spelar ingen roll om boken är bra och kul. Jag kände mig så beroende av att alla skulle dra åt samma håll och bara sprida positiva och peppiga inlägg om boken, och så kom det en OCH KLAGADE. På vår egen bok. Ba "den här har dålig kvalitet". Vad trodde hen att vi skulle göra åt det? Beställa nytt tryck eller? Vi är inte Bonniers, vi är en person i en norrbottnisk kustkommun som betalar trycket ur egen ficka.

Jag minns att jag även blev orolig över att kvaliteten var dålig på samtliga exemplar, men det var den inte. Det var bara det där enstaka exet.

A ja.

Det här var ju fullkomligt onödigt.

Kommentarer