Halloween.

Amerikaniseringen av samhället kan kritiseras på många vis, men importen av halloween är nåt jag verkligen gläds åt. Åh vad jag gillar att få ägna några dagar åt att kombinera mina intressen för skräck och att klä ut sig.

Traditionen är fortfarande formbar och i disharmoni med andra högtider i Sverige. När jag och Nicklas var och handlade skräckpynt på Skapa skar det sig i hyllorna mellan tomtar och julkort, jättespindlar och häxhattar samt gravljus och vita stenar med vackra minnesord.

Jag googlade på vilken dag man ska, som det så fult uttrycks, köra bus eller godis. I Expressen stod det att regeln är bus på fredag, ljus på lördag. Men samtliga luleåbor gjorde uppror mot det genom att tigga godis den 31 oktober. Vår familj vanhelgade även alla helgons dag genom att ha halloweenparty på lördagen, som bör ägnas åt att sörja sina döda och inte tramsa omkring i vampyrkläder.

Men hur som helst, det var mysigt och roligt.

Klassisk giftbål.

Ett häftigt gäng! Charlie är med, men syns ej pga osynlighetsmantel. Som Nicklas hade sytt för övrigt.

Om du frågar Nicklas kanske han skulle säga att jag var på så otrevligt humör innan festen att den här looken var en förbättring, HAHAHA

En helt horribel paj som Nicklas lagade. Den var både vegetarisk och jättegod, men jag antar att om man smälter ner ett demonhuvud så får man se såna här vidrigheter. Ja, demonhuvuden är gjorda av ektoplasma vilket är vegetariskt.


Pynt!

Charlie gjorde en skräckvägg i sitt rum veckan till ära. Ursäkta, men spökdrottningen uppe till vänster tycker jag visar på hennes stora begåvning inom konst. Hon har även hittat på de skräckliga texterna.

Jag gjorde en teckning av vår familj som vampyrer.

Den här välkomnade gästerna i hallen, samt mig när jag gick på toa på natten.

Det sista jag vill säga är det här: visst är det irriterande att svenska barn inte har en aning om vad de ska göra om man säger bus? Alltså, när det kommer och säger "bus eller godis". Man får väl vara försiktig med vad man önskar sig, men jag skulle nästan tycka det var lite roligt att få dörren äggad eller rönnhäcken inlindad i toapapper när vi har glömt att handla plockgodis.