Hej dagboken!

Jag sover illa och jobbar hårt. Jobbet är inspirerande. Ämnena är roliga, materialet är snyggt och jag utvecklas. Under januari har jag fokus på jämställdhet och utveckling, två saker jag tycker är ungefär skojigast i hela livet.

Jag började att jobba i måndags efter den långa sammanhängande ledigheten. Idag började skolan om och jag följde Charlie dit.

Nästa vecka ska Love börja med inskolning på förskolan. Jag är med honom de första två dagarna. Jag har fasat för inskolningen, men jag ser på Love att han börjar vara redo. Han är större än förr och han har visat att han kan knyta an och få förtroende för andra än mig och Nicklas. Dessutom känns förskolan trygg. Jag är försiktig positiv.
Det där jag skrev apropå klimakteriebesvär igår; jag har blivit så himla varm ett par gånger senaste tiden. Men enligt uppgift från vårdguiden är jag långt under genomsnittsåldern för att komma in i klimakteriet.

Jag måste bara nu ge ett kulturtips om något som upptog större delen av mitt jullov: boken Stallo av Stefan Spjut. Den kom ut för några år sen och handlar om troll. Stefan har liksom tagit in trollen i verkligheten och gjort en slags fantasybok som inte alls känns som fantasy. Dessutom utspelar den sig i Norrbotten och gav en rolig igenkänning för mig. Den är fruktansvärt bra och har ett vackert språk. Dessutom blir den uppläst som ljudbok av Magnus Roosman på ett underbart sätt.

Jag har också lyssnat på uppföljaren Stalpi som kom förra året, den var också bra och välskriven, men den var så mardrömslik att det var hemskt.

Ja, det var det, det. Just nu lyssnar jag på Ett jävla solsken, boken om Ester Blenda Nordström, för den är månadens bokklubbsbok och jag är numera med i en bokklubb.

Kommentarer