Inskolning.

Love går på förskolan, när han inte är sjuk. Jag och Nicklas har delat på inskolningen. Den tog tre veckor. Mitt mål var "inskolning utan gråt". Och det har ju gått bra.

När Love kommer in i en ny miljö eller träffa nya personer står han först stilla i cirka 5 minuter och reagerar inte på tilltal. Sen börjar han röra sig. Så var det på förskolan också.

Han går i en grupp med andra småbarn, 1-2 år gamla. De första två dagarna var jag med hela tiden vi var på förskolan. Det är väldigt mysigt att vara i en miljö med en massa småbarn. Sen är det klart att när Georg (fingerat namn) bajsar i tygblöjan så det kläms ut på hela ryggen just innan barnen ska vila och X stycken är övertrötta och gråter så kommer det att bli lite kaosigt.

Det som var klurigt var att få Love att somna med de andra barnen. Han ville inte det, utan var antingen ledsen, arg eller busig vid sovstunden. Både jag och Nicklas fick testa att komma dit och "visa hur vi gjorde" för att få Love att sova. Men när det visade sig att vi inte visste hur man gjorde behövde vi inte komma dit mer. Och mitt i allt knäcktes koden och han somnade med de andra.

Jag är så tacksam över att inskolningen har gått så bra, att personalen har anpassat sig både efter vad vi vuxna vill och hur Love är och att vi allihop kan känna oss så trygga med förskolan.

Kommentarer