Åsikter - ett spektrum.

Av att hålla på med politik har jag lärt mig en sak som jag värdesätter mycket. Det är att åsikter finns nästan hur många som helst och det är inte farligt att höra dem.
Jag har förflyttat mig från den bipolära skalan RÄTT/FEL till att se åsikter som ett spektrum. I kontakt med andra politiker får jag jämt höra en massa olika ståndpunkter som jag inte håller med om. Vi tycker inte alls lika om allt i min partigrupp heller. 

Under tiden jag har hållit på har jag blivit förvånad över hur få som tycker som jag. Jag som har så bra åsikter. 

Nu för tiden när jag frågar någon vad den tycker är det inte för att få facit utan för att få input, mer som en enkätundersökning. Det är skönt och gör mig fri. Det blir lättare att finnas i en värld som inte är svartvit.

Kommentarer