Cirklar med muspilen.

Idag råkade jag ut för flera tekniska problem som fick mig att brinna av ilska inombords medan jag samtidigt kände mig handlingsförlamad och oförmögen att lösa problemen. Jag tänker att den där känslan av att inte riktigt kunna förmå sig att ta sig an en uppgift kanske är hur det känns att vara dement. Det går trögt att fokusera och ta ett grepp om situationen.

Det liknar hur det är när jag trycker på Spara som och hamnar i det stora mappträdet på jobbservern. Inget val känns självklart, muspekaren cirklar omkring, autopiloten är satt ur spel. Jag är inte medveten om detta först, utan vaknar till efter en stund. Att söka rätt mapp kräver koncentration och att klicka, klicka, leta, klicka, jag kanske blir tokig av det nu när jag tänker på saken.

Jag tänker att demens kan vara som att man helt enkelt inte vaknar till ur det där tillståndet då man glidit bort i tankarna utan att märka det själv. 

Kommentarer