Den underbara enhörningen Marshmallow.

Nu har Charlie sportlov och hela familjen har tagit ledigt. Efter att vi vuxna misslyckats med att få barnen att leka i snö (de grät stora delar av tiden) gick vi in och gjorde hemmasaker istället. 

För ett tag sen började jag och Charlie att sy ett mjukdjur till henne. Hon ville ha en enhörning. Idag blev den klar! Det var så roligt att skapa den.

Såhär gjorde vi. Vi ritade och klippte ut hästens kropp utom benen i två likadana delar på ett tyg som Charlie valt. Sen sydde jag ihop det på symaskinen, fast jag lämnade lite öppningar för att kunna fylla kroppen med stoppning och sy fast luggmanen. 

Vi tog stoppning från en gammal sittpuff som jag lagat flera gånger men som nu är bortom räddning. Vi använde stickor och virknålar för att få in stoppningen ordentligt i mulen och hornet. Sen sydde jag ihop öppningarna för hand.

Vi satte fast ögon och öron med limpistol och Charlie gav hästen ett vackert märke på varje flank. 

Idag gjorde vi vingarna. Jag fyllde dem med lite lös stoppning och sydde spår i vingarna på symaskinen. Sedan satte jag fast vingarna med att sy för hand och limma med limpistolen.
Charlie pyntade Marshmallow med fina rosetter. 

Haha, varför beskriver jag hur vi gjorde? Ja, det var väl för att det var så kul att testa hur man kan sy en enhörning. Jag är ju motsatsen till ett proffs på det här.

Vi älskar i alla fall vår alicorn.

Kommentarer