Greta Gris.


Åh gud. Nu tar de bort Greta Gris från Netflix. Det känns tungt. Vårt barn Love älskar detta program så att det inte finns nån gräns. Jag tror inte något annat barnprogram har fallit honom i smaken så hejdlöst. De tre säsongerna som finns på Netflix har vi sett cirka hundra gånger. Man skulle tro att åtminstone mödrar blir trötta på serien av denna repetition, men min egen kärlek till Greta Gris har bara blivit häftigare. 

Först tyckte jag bara att serien var bra och rolig. Efter några varv med samma säsonger irriterade jag mig på att Pappa Gris hela tiden låtsades vara expert på sånt han inte visste något om, Mamma Gris ständiga mildhet och kultingarnas könsroller. Efter några varv till gick irritationen över, jag älskade grisarna som de var och hittade ytterligare djup och nivåer i berättelsen. 

Bland höjdpunkter finns avsnittet där Pelle Ponny får hosta och de återkommande sekvenserna med sköldpaddan Shanti som älskar att klättra i träd. Som Georg skulle ha sagt: Grrr, dinosaur.

Kommentarer