Malins beauty-blogg.

Varje gång jag målat läppstift senaste åren har jag tänkt: använder folk fortfarande läppenna? Jag brukar tänka att något annat vore ju orimligt. Enbart läppstift känns så otryggt. 

Fram till i helgen har jag använt en läppenna som är femton år gammal, som jag fick efter att en anonym vän till mig snattade den under ett arbetspass som städare i ett varuhus. Den pennan har en färg som avviker från mina läppstift, men jag har inte sett något alternativ. 

I helgen var jag på apoteket för att hämta ut ett recept, men det var jättelång kö. Det ledde till två större skönhetsinvesteringar: ett nytt läppstift och en ny läppenna. Läppennan heter Anita och har samma färg som läppstiftet jag vanligen använder, nämligen Idun Jordgubb. Se bild där jag bär Idun Jordgubb samt läppennan Idun Anita:
Efter att jag läste på internet att personer som har en ej vit nyans på tänderna passar bäst med läppstift i bärfärger vill jag bara köpa såna läppstift. Eftersom jag inte kan bedöma vad som är en bärfärg med hjälp av synen behöver jag att färgen ska heta bär. Mitt nya läppstift heter Idun Björnbär, se foton nedan.  

Tänderna får du inte se.

Nu om hårstajling. För några år sen läste jag en bok där det framgick att mitt torrschampo är gjort på fossilolja. Jag slutade då att använda torrschampot och gick över till en naturprodukt gjord på lera, kakao och potatismjöl som man pudrade över håret. 

Nackdelen var att det ekologiska torrschampot inte fanns i sprayform. Jag saknade det. Jag pudrade och höll på, tills jag en dag tänkte att herregud, det finns folk som flyger till Thailand och jag förnekar mig själv ett TORRSCHAMPO. Det är ju löjligt. Sedan dess använder jag sprayschampot igen. När jag har tvättat håret blåser jag det torrt och sprayar med torrschampot från Apoliva och sedan har jag fint hår i två dagar, vilket är en bra present att ge till sig själv.
Torrschampot är oparfymerat vilket är ett tips för dig som inte gillar hur sprayerna kan lukta.

Slut på Malins skönhetsblogg.