Det har ju varit mors dag och valdag.

Jag blev firad på morsdag med handplockade maskrosor, teckning och grattiskort av Charlie och Nicklas. Vi gick och röstade, åt lunch och sen åkte vi till mina föräldrar i deras stuga. Det var mysigt att få komma dit.

Vi åkte direkt från morsdagtårtorna till en mindre valvaka i Luleå. Det var vi och några andra som hjälptes åt att laga och äta veganska tacos. Fast jag gjorde verkligen inte ett handtag. Barnen hade överdrivet kul i ett kuddrum. Vår familj hann ju inte ens vara med och se valundersökningen. Vi åkte hem för att lägga barnen och jag somnade i soffan.

Nicklas gjorde i ordning barnen och sen väckte han mig så jag kunde gå in och sova hos Charlie istället. När jag hade sovit där en stund frågade C om jag aldrig tänkte gå ut. Då gick jag upp och kollade på valvakan och var uppe alldeles för sent.

Det kändes kul att miljöpartiet fick så förhållandevis många röster. Det har ändå varit en annan feeling i detta val än i riksdagsvalet. Jag har känt att MP inte är totalt omöjliga för alla luleåbor. Det har känts som ett större problem att så många inte över huvud taget röstar.

Det finns förstås mycket att hantera i valresultatet, jag tänker då på det auktoritära och konservativa genomslaget i Sverige och i Europa. Men den gröna gruppen växte i Europaparlamentet, vilket gör mig genuint varm.

Kommentarer