Middag ute.

I förra veckan påminde min mamma mig om att hon och pappa kunde vara barnvakt om jag och Nicklas ville gå ut och äta middag. Åh kära nån vilket fint erbjudande! Vi nappade direkt och bokade bord på Villgot på lördagen.

Under middagen försökte vi reda ut när vi senast var ute på tu man hand. Jag har för mig att vi har ätit ute någon gång sedan Love föddes för 21 månader sedan, men det var oklart. Senast vi försökte gå ut och hade ordnat mina föräldrar till barnvakt var när jag fyllde år, men då blev Love sjuk. Hur som helst, middan ute var äkta kvalitetstid. När annars får man sitta ostörda sånär som på överdrivet trevlig personal och prata om livsmål? 

OM MATEN. Villgots grej är lokalproducerat och de har ett cirkeldiagram i menyn vid varje rätt som visar hur mycket av råvarorna som kommer från lokalområdet. De har också väldigt god mat. Ursäkta att man är en vidrig människa, men eftersom min man lagar så god mat brukar jag ofta bli besviken på mat på restaurang. Det blev jag inte nu.

Jag drack en drink med absintmarinerad lingonpuré som jag tog på kul, men som var supergod. Sen åt vi kvällens grill. Det var flankstek med svamp och potatis i rödvinssås. Fastän det fanns en del intressanta vegetariska rätter kände jag att jag var sugen på kött. Obs, en "halv" grillrätt räcker gott och väl för att bli mätt för en person i min storleksordning. Den innehöll över hundra gram kött. Men vi tog även ostbricka och efterrätt.


Sen cyklade vi hem och löste av mina föräldrar och la barnen.