Planeringen.

Ja, planeringen av renovering och trädgårdsarbete fram till semesterstarten har verkligen varit bra. Min stress har minskat, jag är inställd på vad som ska hända när, vad Nicklas ska göra och vad jag ska göra. 

Nicklas och Charlie jobbar. I förra veckan när C hade blivit lovad att vara med och riva en vägg i nya arbetsrummet började hon storgråta när Nicklas sa nej för att det var för smutsigt. Men han ändrade sig, C fick byta om till arbetskläder och var med och jobbade. Det känns ju verkligen bra att hon får vara med när hon faktiskt är intresserad. 

Du vet programmet Arga snickaren? Okej, min referens är möjligen helt inaktuell på grund av att vi inte haft reklamteve på sex år. Men det gick ju såklart ut på att en familj hade renoverat in sig i husväggen och levde i kaos, misär och nakna elkablar i en avskuren del av exempelvis ett vardagsrum medan resten av huset var halvfärdigt. 

Ett klassiskt tema var hur mannen ägnade hela sin vakna tid åt att fara å köpa spik eller starta nya projekt medan kvinnan tog hand om barnen. Detta var ojämställt och ledde till slitage på relationen.

Arga Snickaren brukade ta upp det här och fråga frun "Varför är det Janne som gör allt snickeri här hemma? Vill inte du också vara med och jobba?"
Och så sa frun alltid "Ja, jag vill också jobba. Men jag vet inte hur man gör/Janne är bäst på det/det här är mest tidseffektivt" eller nåt sånt. Sen fick paret lära sig att arbeta tillsammans.

Om Arga Snickaren kom hem till mig och ba "Varför är det bara Nicklas som jobbar, vill inte du också vara med?" Så skulle mitt svar bli: Nej, herregud nej. Det finns inget inom mig som varken vill lära mig mer om eller utföra de uppgifter som ingår i att bygga. 

Så tyvärr. Det blir inget av med det. När vi gjorde planeringen kom det dock fram att "vi måste planera in lite ledighet här annars kommer jag inte att kunna vara glad", så det gjorde vi.

Nu har jag lunch och ska göra klart en av mina uppgifter: att planera för vackra blommor i rabatterna inför besök på handelsträdgården.

Kommentarer