Stingslig mor skapar dåliga liknelser.

Jag är stingslig. Igår kväll blev det någon klarhet i orsaken när jag och N gick igenom hur den senaste tiden har varit. Följande har "hänt":

Jag och Nicklas, som har varsitt uppdrag i vår lilla, men naggande goda partiavdelning, springer stafett om varandra till olika kväll- och helgaktiviteter.

I torsdags åkte Nicklas till miljöpartiets kongress i Örebro och var borta fyra nätter. Det var ju såklart mycket bättre än att jag behövde åka till Örebro. Helgen var delvis fin och rolig för både mig och barnen med umgänge med min familj. Men på söndagen såg det ut som att hela huset utsatts för samma nedskräpning som under vårt fredagsmys, ingen av barnen var det minsta trött klockan 10.30 på kvällen och mitt tålamod var helt slut. Jag hade inte varit en speciellt tålmodig mor under dagen, men på kvällen brast det helt.

Jag hörde talas om den där boken om barnuppfostran som heter Fem gånger mer kärlek, men jag missuppfattade titeln och trodde den hette Hundra gånger mer gnäll. (Rycker på axlar.)

Nicklas skrev godnatt från nattåget i söndags och avslutade med "hoppas barnen mår bra". Ja, det var en relevant fråga, tänkte jag innan jag svarade att jag har sålt barnen.

(Ingen behöver berätta för mig att jag gjorde dåligt ifrån mig som mamma den kvällen. Jag vet att det var jag som skulle ha hållit ihop och att barnen inte har gjort något fel.)

En annan sak som har hänt är att jag har känt starkt i ett par olika frågor, men inte fått som jag vill och tvingats vika mig för beslut som jag inte trivs med. Det har gjort mig irriterad.

Vår familj har också varit sjuka ganska mycket den senaste tiden.

När vi döpte detta år till tvåtusen genomföra nitton hade jag inte klart för mig att vi inte skulle ha kontroll över våra liv i år. Vi kan göra upp planer, men för att det inte ska sluta i frustration måste planerna vara som små flytande bollar i en hink. Vi kan lägga bollarna "köpa pallkragar", "äta våffellunch på miljögården" och "åka till handelsträdgården" i hinken Lördag. Men det kan lika gärna hända att något inträffar som gör att vi får ställa in det och då får bollarna flyta iväg till hinken Söndag, eller Nästa helg eller Framtiden.

Jag har aldrig varit med om att ett år har gått lika fort som det här. Snart har halva året passerat. Vi har nästan inte hunnit genomföra nåt, för att vi har varit så upptagna med att göra saker.Kommentarer