Rosor.

Äntligen har vi kommit iväg till handelsträdgården. Idag var hela familjen på expedition i Rutvik och hittade allt vi var ute efter sånär som på sättpotatis. 

Sen hade jag odlingsdag. 

Något som har fattats mig är en rosenrabatt. Idag planterade jag den härdiga klätterrosen polstjärna vid armeringsgallret. Det var de sista tre plantorna i butiken. 

Jag kände mig så trygg av att läsa en bestämd planteringsguide i Kloka hem. Det var inget ”om du tycker om si kan du göra så, det finns inget rätt eller fel”, det var tvärsäkra instruktioner om hur man gör och vad som blir snyggast. Jag lät mig vaggas i denna trädgårdsmästarinnas starka armar när jag planterade rosorna.Nu är det ju bara tre buskar, så det ser väl pa-teetiskt ut, men i bästa fall växer de och nästa år kanske vi kan komplettera med fler. Jag känner mig iallafall lycklig över den här rabatten.


Kommentarer