Sockermålning.

Charlie kom på att hon ville göra en sockermålning som hon gjort en gång i förkoleklass. Jag googlade, gjorde en sockerlag enligt det här receptet, sedan grundmålade jag några pappersark med lagen. När man målar ovanpå med vattenfärger blir det häftigt. Det var jätteroligt! Tills Love kukade ur, men det är ju en annan historia.

Jag älskar att måla, men att måla med små barn är en annan sak. Jag har kommit på att det enda hållbara sättet att måla tillsammans med småbarn är om jag själv inte målar, utan har fokus på barnet. Om jag börjar intressera mig för nåt eget målande ställer småbarnet till ett stök som jag inte kunnat föreställa mig. Det här med att småbarn kladdar med färg är ett kaos i samma kategori som bakning och lösglitter. Samtliga leder till att jag blir på dåligt humör fast jag inte vill. Haha! Ja kära nån.

Love fick inte måla med socker, enbart vattenfärg. Han målade på papperet tills det gick sönder, sedan målade han bordet, sen hällde han ut färgvattnet. Det gick från mysigt till att jag var mycket tvär. Såhär blev sockermålningarna:
Av Charlie.

Av mig.
Wow, Charlies målning är helt underbar. Hon har alltså gett sig på att måla en figur i sockret, vilket egentligen inte går, men hon gjorde det ändå.