Fånga natten.

I stugan har vi satt upp en våningssäng i storstugan och i den övre slafen "sover" Charlie. Hon somnar hur sent som helst. I början av sommaren hade vi nån strategi att alla skulle stiga upp klockan åtta på vardagarna. Det har vi släppt, mycket på grund av att jag själv inte över huvud taget orkar ha nån disciplin att stiga upp om morgnarna.

På kvällen lägger någon av oss Love, han somnar mellan klockan 21 och 22.30 i ett avskilt rum. Charlie får lov att lägga sig i våningssängen klockan 22 och där får hon lyssna på ljudbok eller musik. Hon är dock absolut inte trött vid den tiden. Jag och Nicklas sitter en meter ifrån henne i soffan och ser på teve. Ett draperi skiljer oss åt. Med jämna mellanrum sticker Charlie ut huvudet mellan draperierna med nån anledning att ta kontakt med oss.

I onsdags hade jag gett mig fanken på att jag och Nicklas skulle vara vakna tillsammans medan barnen sov. Vi väntade, vi såg på klockan, vi såg hundra avsnitt av City on a hill, jag gäspade. Vi smög ut på altanen och borstade tänderna, jag sa att hon ska INTE knäcka mig, vi gick tillbaka in, jag låg i Nicklas knä. Charlie somnade klockan 01.

Jag tror att ganska många i den här familjen skulle klara ganska bra att jobba nattskift.