Tack livet

Idag åkte vi båt tvärs över sjön till en smal båge sandstrand som Nicklas kallar "baki Granholmen". Där hängde vi med Nicklas bror och hans familj. Oj vad mysigt det var.

Hördu. Det ÄR ju sommar här i Grannäs! Fastän väderprognosen var så snål.

Båtturen hade inletts med att Nicklas bror lagade en av två förekommande trasiga båtmotorer. Det hör tydligen till att ett motorhaveri ska förekomma när deras släkt gör båtutflykt, så när vi hade kommit fram slutade motorn att fungera igen. Nicklas bror fick igång den genom att ta en bit av linan som var till för att förtöja båten, linda den runt en grej i motorn och dra igång motorn. Då kunde vi komma hem igen. Wow!

Jag ska berätta en hemlis. Jag var rädd för att åka ut med båten. Varför? Det var väl rädsla över att tappa kontrollen. Nån slags katastroftänkande drog igång. Men såklart valde jag att flyta med ändå och det var ju himla tur.

Det där med att motorn slutade funka, det värsta som skulle ha kunnat hända vore om vi behövde ro tillbaka. Det var inget jag tänkte på medan vi njöt av naturen, barnen badade, jag och Charlie letade vackra stenar och vi grillade korv. Jag är glad över den fina upplevelsen.