Ge upphov till nytt liv.


Såhär har veckan alltså varit: jag vabbade med Love Leopard på måndagen, jobbade min första arbetsdag igår tisdag och idag onsdag vabbar jag igen. Vi kommer fortsätta köra varannan dag tills den här perioden är över.

Imorgon är fritids stängt. Det betyder att Charlie antingen ska vara hemma med Nicklas och Love eller hänga på mig till jobbet. 

Igår såg jag och N tv-programmet Hannas baby där 38-åriga Hanna Hellquist reder ut om hon vill och ska skaffa barn (utan partner). Jag känner igen mig i varenda fundering hon har om för- och nackdelar med barn. Hennes tillgång till tid och att hon kan styra över sitt liv är en större lyx än att hon kan gå på galor. Ett barn ändrar på allt sånt. Det är ett svindlande beslut att ge upphov till ett nytt liv, som man inte vet hur det ska gå för. Jag tänkte på allt sånt innan vi hips vips skaffade Charlie, vilket visade sig utveckla mig på ett sätt jag aldrig kunnat föreställa mig.

Liknande tankar blir grundligt utredda i boken jag lyssnar på just nu, Liv 3.0 av Max Tegmark. Den handlar om artificiell intelligens. Den är spännande. Jag är glad att jag gav mig i kast med den, eftersom det visar sig att det råder stor oenighet bland forskarna kring våra möjligheter att bygga AI. Jag, som längtar så mycket efter AI, blev ju deppig när jag försökte göra mig en uppfattning om läget och råkade på det läger bland forskarna som tror att det är nästan omöjligt.