Höstens första dag.

Efter att ha haft migränhuvudvärk i två dagar vaknade jag idag och kände mig bra både fysiskt och psykiskt. Klockan var fem och jag låg ett tag och lyssnade på ljudbok. Kvällen innan hade jag lagt mig och somnat med Love, så jag var tydligen färdigsoven.

Jag gick upp klockan 6 och drack kaffe, åt gröt, höll på med foton i datorn och vek och hängde tvätt. Vid 8.30 vaknade Love och då tog jag upp honom. Vi såg på Greta Gris tillsammans medan han drack välling.

Sen väckte jag Charlie som fick ligga och kolla på SVT i sin surfplatta medan jag gjorde iordning frukost. Vid halv tio väckte jag Nicklas. Sen åt jag min andra frukost tillsammans med familjen. Kaffe och ciabatta.

Idag blev det tydligen höst. Jag tog på Love galonisar och vi gick ut. Jag klädde marken under rönnhäcken med tidningspapper och la på täckbark. Love lekte med pinnar, grässtrån och en plastdinosaurie som åt av barken. Det var en fullkomligt härlig stund.

Jag värmde Nicklas gamla pizza till lunch åt barnen och den åts av alla. Sen gick jag och Love och gjorde nästa härliga grej: två timmars tupplur.

Nicklas väckte oss vid 15 och då kände jag hur det luktade nybakat. Han hade kokat marmelad på överbliven citrusfrukt och gjort scones. Kära nån vad fint.

Efter fikat ville jag gå ut och fortsätta med täckbarken och ville ta med mig något av barnen. Love hade blött ner sina skor i en vattenpöl och jag konstaterade att hans stövlar var för små. Efter att vi rotat runt i alla skoförråd stod det klart att vi inte har några stövlar som passar på honom. Han fick vara inne och se på Barbapapa och Charlie följde med mig ut.

En åttaåring i galonisar. Det känns underbart. Charlie klättrade i träd och gungade medan jag höll på i häcken. Klockan 17 gick vi in, för jag skulle laga mat.

Jag och Charlie lagade maten tillsammans: nån pasta jag hittat på med stekt svamp och rökt makrill.

Charlie gör tummen ner på den övre bilden och det gjorde hon rätt i. Det ser väl nog så fint ut, men det blev inte gott. Ingen gillade det.
Efter maten sa Nicklas:
"Tack för maten, det var... mat."
Han pausade och sa: 
"Det gjorde du."
"Men lägg av" sa jag.

Nicklas dukade av medan jag satt i soffan och tittade i mobilen. Sen tog familjen en gemensam promenad till affären. Charlie hade blivit lovad att köpa en munk. Love åkte barnvagn på vägen dit, men på väg hem gick och sprang han hela vägen. Vi gick hem genom skogen. När vi kom fram till huset sprang båda barnen in på tomten och kröp ihop vid hallonbuskarna och började mumsa på bär. Jag kände mig oändligt rik.
Kvällsfika.