Love och Lexter.

Jag och Nicklas är så medvetna om att våra barn inte skulle ha överlevt utan sjukvård efter födseln. Det är svindlande och vansinnigt att tänka på. 

Vi vet ju och har båda tänkt ofta på vilket orättvis skillnad det är i förutsättningarna för barn i olika delar av världen. Via en grupp på internet kom jag i kontakt med situationen vi tänkt på. 

Lexter är tio månader och föddes med samma missbildning som Love. Där han bor finns sjukvård, men den är inte gratis och inte på svensk nivå. Han har gått igenom två operationer, men fått svåra komplikationer efter sin andra operation. Han behöver få en ny stomi. En ny operation som familjen inte har råd med.

Lexters familj är skuldsatt och utblottad. Nu ser jag på min skärm situationen som jag och Nicklas rört vid i tankarna och fasat för. Ett barn som lika gärna kunde vara vårt har fötts i ett land där hjälpen inte är tillgänglig. En norsk mamma, som också har en son med analatresi, driver en insamling för att få ihop 45 000 kronor till en operation. 

Jag har stöttat insamlingen. Det var ju omöjligt att göra något annat. Här kan du också göra det. Du kan betala med kort, jag vet inte hur det funkar med norska Vips eller faktura. Skrolla inte så långt ner på sidan, där finns bilder av Lexters sår på magen som kan vara obehagligt att titta på.