Ro, utmaningar och high fives.

Det är söndag kväll. Helgen har innehållit både ro och sinnessjuka prövningar.

Ro:
Plocka potatis med familjen.

Nicklas frågade vad återhämtning är för mig och jag kunde definiera dessa element: att kravlöst vara med familjen nära eller i naturen. Det finns vissa stunder när flera saker sammanfaller och skapar en läkande miljö, vädret är fint, kalendern är tom och vi håller på med någon form av klassisk terapeutisk aktivitet som trädgårdsarbete, måleri eller skogspromenad.

Sinnessjuk prövning:
Att försöka planera och boka en tågsemester till Stockholm medan båda barnen mer eller mindre högljutt sökte min uppmärksamhet. Jag skulle kolla av min och Nicklas kalendrar, boka tåg och efterforska hotell. Som sista och avslutande hinder ville jag lösa in poäng från Medmerakortet, varvid coopsajten hängde sig. Jag gav upp, det blev ingen bokning.

En sak med digitalisering är att det är sååå härligt med alla olika system som kan hjälpa oss att lösa saker, samtidigt som varje enskilt system är en källa till teknikstrul.

En anteckning om Love: han har så oerhört positiv framtoning. De ord han använder oftast är:

Titta!
Wow!
Oj!
Ja!

Det här sammantaget gör att han inställning inför de flesta upplevelser är otroligt positiv. Nu måste jag skriva ner att i somras när Loves farmor gav honom en födelsedagspresent var hans reaktion att ropa "bao!" (alltså wow) och jag har tänkt på det titt som tätt sedan dess.

Idag ylade Love som en varg och fick med hela familjen på det vid matbordet. Vad glad han blev när vi ylade med. Vi gav varandra high fives efter ylandet. Det kändes rimligt.