Smörrebrödish.

I torsdags gjorde Nicklas smörrebrödish till middag, obs, inte äkta smörrebröd. Jag är för obildad gällande smörrebröd för att förstå skillnaden, men det var iallafall HELT ljuvligt. Gravad lax, pocherat ägg, sparris och riven parmesan. Potatisröra med shrirachadressing, ärtröra och picklad rödlök. 

Igår var det fredag och jag hade planerat att jobba hemma med mitt projekt i seriekursen. Nicklas var sjuk, men skulle också testa att jobba hemma efter sitt allmäntillstånd. På fredag morgon däremot visade det sig att Charlie var sjuk. Så vi stannade hemma hela högen. Nicklas jobbade på förmiddagen, sen sov han med Love medan och jag jobbade och läste högt för Charlie. 

På kvällen hade båda barnen (Love var ju inte ens sjuk) vilat sig till energiöverskott. Vi hade ett ovanligt aktivt fredagsmys då vi såg Draktränaren 3 med soffbordet undanskjutet och barnen lekte med byggklossar på mattan framför teven. Efter filmen sprang de fram och tillbaka på en gymnastikmadrass och övade på olika manövrar. De var glada.

När de hade lagt sig hängde jag tvätt och sen var jag jätteless på hushållsarbete. Det hade verkligen inte varit ovanligt mycket hushållsarbete just den fredagen, det var i mig lessheten satt. Ibland blir man så medveten om att hushållsarbete är ändlöst. 
Jag brukar alltid vara den som stiger upp med barnen på lördagar, men Nicklas erbjöd sig att göra det istället så jag skulle få sovmorgon och slippa städa i köket. Jag blev glad och tackade ja. 

Sen drack jag vin (valpolicella ripasso) och Nicklas india pale ale och vi försökte hitta nån film att se, men misslyckades och såg på Glow istället.

Idag har jag sovit till kvart i tio och det var underbart. Veckan har varit lite som att springa på ett löpband som man är på väg att halka av. Nu känns det som att jag har kommit ikapp.