Om rasten tänker jag på städfirmor.


Hej! Den stora arbetspuckeln är över, får jag väl säga. Idag jobbar jag hemifrån. Fast nu är klockan 9.35 och jag har FAKTISKT fikarast. 

I morse mejlade jag och sa upp vår hemstädning. Just nu är det för påfrestande med hemstädning. Det är så oerhört komplicerade känslor inblandade för undertecknad. Det finns så många faktorer. Nackdelarna är att det kostar pengar, att okända personer har nyckel till vårt hus och ska in i våra privata skrymslen. Samtidigt som jag förstår städarnas situation, att deras jobb är tråkigt och jobbigt, det vansinniga underläget då de tar hand om vår smuts för nån låg lön, så vill jag både att kommunikationen och resultatet ska kännas bra för mig. När det inte gör det och jag ber om förändringar känner jag mig som nån tyrann. 

Att plockandet, förstädandet, i princip är halva jobbet har däremot inte varit en faktor. Det har varit bra för den här familjen att tvingas städa undan på våra ytor varannan måndag innan städet ska komma. Det har varit som en piska för att hålla prydligt. Det enda negativa med den biten är att jag känner att vårt hem inreds för att vara lätt för andra att städa, inte för oss själva. Det är en underlig känsla.

Men nu när vi inte har hemstäd för tillfället så kanske jag får öppna mig för lite tips om hur man håller snyggt hemma på egen hand. 

Jag lyssnade på radioprogrammet Kära Annika imorse och då pratade de om hur kvinnor är så effektiva att det nästan blir en sjukdom. Till exempel brukar kvinnor passa på att snabbstäda toan medan de gör sina behov. Annika och Nadja som samtalade hade som exempel ur eget liv att torka av det som går att komma åt av toagolvet medan man kissar, att dra ett varv med toaborsten efter spolning och torka av handfatet när man tvättat händerna. Inte konstigt att det alltid har sett ut som fan hos oss. Jag gör ju inget sånt. Dags att börja nu.