40-årsfestfrågan dissekerad.

Jag har verkligen funderat kring det här med att ha en 40-årsfest. Jag har ett googledokument där jag har planerat lokal, mat, gästlista (hela min släkt via blodsband och äktenskap), inbjudningskort, tema och så vidare. Fyrtioårsdagen närmar sig och det är dags att bestämma hur jag ska göra.

Jag kände att det tog emot att sätta igång processen. Jag ville liksom inte börja med inbjudningar.

Det finns olika skäl. Några av dem är att jag är en människa som kommer allra minst till min rätt på fester, att jag fick svårt att planera det praktiska kring pådukning, avdukning och sånt eftersom jag antingen måste göra det själv eller be någon jag älskar göra det, vilket jag inte vill. Eller ska det vara personal? Vad kostar sånt då och så vidare. Sen frågade jag mig: är planering och genomförande av en större fest det jag kommer behöva i februari?

Jag frågade via Instagram om de som inte haft en 40-årsfest ångrade detta och fick många fina svar. Många hade inte haft fest, någon hade hängt i en bar, en hade gjort en roadtrip, en hade vanligt tårtkalas, flera hade fester på udda datum utan koppling till 40-årsdagen. Ett svar som berörde mig innebar att det absolut inte skulle bli fråga om fest, men kanske täcke över huvudet. Två kom inte ihåg om de haft en 40-årsfest. Det var en väldigt avväpnande diskussion som fick mig att släppa tanken på fest. Jag behöver inte låtsas vara någon jag inte är.

Det känns ändå bra att verkligen ha undersökt alla aspekter av 40-årsfestens vara eller icke vara.

Idag har jag jobbat med mina serier. Det har gått bra! Jag är nöjd. Skannern........... jag ska inte skriva om det.

Jag tog en promenad på lunchen.